Publicatie in Regiolokaal november 2023

KANKER, ADHD EN AUTISME OP

DE WERKVLOER

 

Brenda Stelpstra van BVAssist is geboeid door het onderwerp samenwerken. Vooral waar goed
samenwerken niet zo vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld bij mensen met een diagnose ADHD of
Autisme. Of met mensen die kanker hebben of daarvan herstellende zijn. Dat vraagt om het
bespreekbaar maken, begrip kweken en het aangeven van grenzen.

 

Kwetsbaar

Brenda ondersteunt bedrijven daarin en put daarbij uit eigen, persoonlijke ervaringen. ‘Eind 2022 werd bij mij baarmoederhalskanker vastgesteld. En, net als velen, had ik niet door wat voor impact dit ging hebben op mijn totale leven.’ Brenda is er open over, ze stelt zich daarmee kwetsbaar op. ‘Ik ben opgegroeid met ADHD en Autisme in de familie. Ook mijn kinderen hebben dit. Ik spreek en train vanuit die persoonlijke ervaring en betrokkenheid.’

Bewustwording

Brenda reikt bedrijven tools aan om de samenwerking op de werkvloer te verbeteren. ‘Kwetsbaarheid,
onbegrip en grenzen op de werkvloer zijn de zaken waarover ik erg gepassioneerd ben. Er is nog zoveel
onbekend hoe je het best communiceert met iemand die ADHD of Autisme heeft. Het onbegrip wegnemen, daar is een wereld mee te winnen. Tegen iemand die medisch gesproken van kanker is genezen, wordt al gauw gezegd; “Je bent toch beter?”. Daarmee wordt voorbijgegaan aan de psychologische impact die kanker heeft, alsook op de lichamelijk schade door ingrijpende behandelingen. Betrokkene wil niets liever dan terug naar zijn leven voor kanker. Durf je je kwetsbaar op te stellen en dit in je bedrijf bespreekbaar te maken, ook als leidinggevende? Het is mijn missie om meer bewustwording te creëren hierover. Je vergroot hiermee het werkplezier en er is minder uitval.
Een win-win situatie voor alle partijen.


Tekst: Peter Pels

Fotografie: Paul van der Wal fotografie

Blad: Regiolokaal uitgave november 2023

Regiolokaal is een zakelijk regionaal blad in Zwolle en omstreken. Je kan hierin je expertise en bedrijf laten zien! Het is van uitgeverij On The Spot in Zwolle.

Klik hier om de complete uitgave te zien!

Ik sta in de sectie 4 experts. Wij zijn allemaal expert op een gebied dat het de ondernemer of werkgever iets oplevert. In mijn geval is dat bewustwording en meer kennis over samenwerken met ADHD, Autisme en Kanker. En zo een fijnere samenwerking met meer begrip.

Meer

ADHD

ADHD? Dan ben je toch altijd zo druk?

ADHD: Meer dan de afkorting doet vermoeden ADHD – een afkorting die bijna iedereen wel bekend in de oren klinkt. Het staat voor Attention Deficit

Brenda Stelpstra | Luzacware 36, 8014 PG Zwolle | 06-52004275 | info@bvassist.com | KVK 73568368 | Btw: NL001436564B30 | Powered by Themeglory