WIE BEN IK?

BRENDA STELPSTRA

Als professional

Als audicien en vestigingsmanager heb ik de afgelopen 12 jaar een schat aan ervaring verzameld. Tijdens deze periode heb ik niet alleen mijn vaardigheden op het gebied van sociale interacties, onderzoek, marketingstrategieën en samenwerking ontwikkeld, maar ook geleerd van de impact van kwetsbaarheid en onbegrip op de werkvloer.

Het ontbreken van kwetsbaarheid en begrip, zowel bij leidinggevenden als bij mezelf, leidde tot een serieuze burn-out die ik niemand zou toewensen. Na deze uitdagende periode suggereerde een interne coach dat een nieuwe uitdaging wellicht verfrissend zou zijn. Hoewel ik dit aanvankelijk moeilijk kon accepteren, besefte ik al snel dat het een waardevol advies was. Dat was het moment waarop ik de sprong waagde naar ondernemerschap.

De afgelopen jaren heb ik als Online officemanager en Online projectmanager waardevolle ervaringen opgedaan door samen te werken met diverse klanten. Ik werk al meer dan 4 jaar nauw samen met Cynthia Schultz, de Structuurjunkie van Nederland, en al meer dan 3 jaar met de bestsellerauteur Elke Wiss, bekend van ‘Socrates Op Sneakers’ en ‘Ze Filosofeerden Nog Lang En Gelukkig’. Mijn diensten werden ook ingeroepen door verschillende trainers, coaches en zelfs een techbedrijf, genaamd De Techkoningin.

Tijdens deze periode heb ik hun teams zien groeien en heb ik mijn vaardigheden als HR-manager kunnen ontwikkelen door hen te assisteren bij het samenstellen van hun teams. Maar ook met mijn kennis over ADHD en Autisme heb ik mensen kunnen helpen binnen de verchillende teams.

Als mens

Mijn dagen zijn gevuld met een levendig gezinsleven, met twee zonen die gediagnosticeerd zijn met autisme (ASS) en ADHD. Mijn echtgenoot Paul van der Wal, een professionele fotograaf met zijn eigen bedrijf, is ook een constant onderdeel van onze drukke week. En te midden van dit alles probeer ik de perfecte balans te vinden tussen werk, gezin en de nodige dosis avontuur.

In 2022 stond mijn wereld op z’n kop toen ik, midden in mijn avontuur als zelfstandige, de diagnose baarmoederhalskanker kreeg. De behandeling en het herstel zijn zwaar, veel zwaarder dan ik had verwacht. Maar misschien is het verhaal van vóór deze diagnose net zo interessant. Drie jaar lang voelde ik me niet helemaal top, en hierover was ik altijd open. Opvallend genoeg leidde dit tot begripvolle samenwerkingen met mijn opdrachtgevers. Een zeer fijne ervaring waar ik nog altijd over opschep op bijvoorbeeld netwerk bijeenkomsten. Het zegt zo veel over mijn opdrachtgevers en over onze band en communicatie.

Na de chemotherapie en bestraling volgde een uitdagend herstelproces dat soms behoorlijk frustrerend was. Maar dankzij de eerder genoemde eerlijke en fijne communicatie konden mijn opdrachtgevers en ik samen deze uitdagingen overwinnen. Het heeft me doen inzien hoe een open, gelijkwaardige samenwerking het verschil kan maken, zelfs bij verschillende klanten.

Verder kun je mij wakker maken voor pizza en gebak. Hoewel gebak als ontbijt iets minder geslaagd is. Lezen is mijn ultieme hobby, vooral genres als The Hungergames en Divergent! Maar een fijne serie of film sla ik zeker niet af. En praten met familie en vrienden met een drankje en een hapje vind ik zeer fijn. Praten kan ik sowieso goed ;-).

Mijn kinderen en man zijn mijn alles en zijn dan ook een groot deel van mijn missie. Een arbeidsmarkt waar uitdagingen als kracht worden gezien is natuurlijk ultiem!

 

LEZINGEN

Een lezing is heel geschikt voor een groep vanaf ongeveer 25 personen tot wel
1000 mensen. Oftewel voor grote groepen. Een lezing duurt gemiddeld 45 tot 60
minuten. Bij mij is een lezing niet alleen maar luisteren. We gaan ook doen.
Ervaren wat ik vertel is echt een groot onderdeel van mijn visie.

KEYNOTES

Keynotes duren wat korter. Meestal zo’n 20 tot 30 minuten. In een Keynote
vertel ik mijn verhaal en wat ik er van heb geleerd. Het is dus een mooie manier
om kennis te maken met mijn visie.

WORKSHOPS

Ben je enthousiast over mijn visie? Dan is er ook de mogelijkheid om dieper
erop in te gaan. D.m.v. een workshop of training creëren we bewustwording en
ontstaan er gesprekken. We gaan aan de slag met concrete tools om dit te
implementeren op jouw werkvloer.

CUSTOM MADE

Bij een custom made training gaan we er echt voor zorgen dat iedereen in het team kan samenwerkingen, vooral in combinatie met de uitdagingen die er spelen. Dit kunnen we doen in 1 dag,maar ook in 3 dagen.

IK GELOOF IN BEWUSTWORDING CREËREN DOOR MIDDEL VAN KENNIS OVERBRENGEN

Inspireren!

Met mijn opleiding als HR-manager is mijn enthousiasme voor het promoten van kwetsbaarheid en het uitbannen van onbegrip op de werkvloer alleen maar gegroeid. Ik wil deze passie breed verspreiden, in de hoop dat iedereen, onder alle omstandigheden, in staat zal zijn om op een soepele en begripvolle manier met anderen samen te werken. Het bundelen van krachten met compassie, begrip en openheid vormt het kloppende hart van mijn missie.

Ik geloof sterk dat mijn verhaal anderen kan aanmoedigen om deze missie te omarmen. Samen hebben we de kracht om een positieve ommezwaai te bewerkstelligen in hoe we met elkaar samenwerken. Laten we gezamenlijk streven naar werkplekken waar wederzijds begrip bloeit, waar kwetsbaarheid wordt gezien als een kracht, en waar open communicatie als standaard geldt. Mijn innige wens is dat dit niet alleen mijn persoonlijke avontuur weerspiegelt, maar ook anderen inspireert om deel te nemen aan deze gezamenlijke queeste naar een meer verenigde en begripvolle werkomgeving.

Brenda Stelpstra | Luzacware 36, 8014 PG Zwolle | 06-52004275 | info@bvassist.com | KVK 73568368 | Btw: NL001436564B30 | Powered by Themeglory