De Anders Denken Podcast

Hoe beïnvloeden ADHD en autisme het werkende leven? Met welke obstakels krijgen deze medewerkers te maken? En hoe ga je daar, als werkgever, goed mee om? In onze nieuwste Anders Denken Podcast geeft Brenda Stelpstra, oprichter van BV Assist, antwoord.

Brenda haar persoonlijke verhaal begon acht jaar geleden met een burn-out, veroorzaakt door haar neurodivergente brein. De diagnoses van haar twee kinderen met autisme en ADHD volgden elkaar snel op. Deze uitdagende ervaringen maakten haar bewust van de vele obstakels waarmee mensen met een uitdaging op de werkplek worden geconfronteerd. Of dit nu ADHD of autisme is. In talks en trainingen combineert Brenda haar persoonlijke verhaal met casussen van de werkvloer.

‘Heel kort door de bocht, betekent het dat mensen met ADHD of autisme informatie op een andere manier verwerken’, zegt Brenda. ‘Daardoor is de emotieregulering ook anders. Veel bedrijven denken dat als zij iemand in dienst nemen met ADHD of autisme, dat vaak iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt is, maar dat is een foutieve aanname. De kans dat je iemand in je bedrijf hebt met ADHD of autisme is namelijk heel erg groot. Maar liefst 25 procent van de wereldbevolking is neurodivergent. Dat betekent dat het brein anders werkt dan ‘gangbare’ hersenen en deze persoon informatie op een andere manier verwerkt. En dat heeft impact op het werk.’

Meer

ADHD

ADHD? Dan ben je toch altijd zo druk?

ADHD: Meer dan de afkorting doet vermoeden ADHD – een afkorting die bijna iedereen wel bekend in de oren klinkt. Het staat voor Attention Deficit

Brenda Stelpstra | Luzacware 36, 8014 PG Zwolle | 06-52004275 | info@bvassist.com | KVK 73568368 | Btw: NL001436564B30 | Powered by Themeglory