De Nederlandse Kanker agenda, de bijeenkomst!

Ik heb er al eens eerder iets over geschreven. En inderdaad, het is een ding, die kanker agenda. Een bestaand ding.

Mocht je er nog niet eerder van gehoord hebben, dat kan. Want erg veel aandacht van de media krijgt het niet. Maar het is wel echt heel interessant!

De bedoeling van de agenda is dat er in 2035 veel stappen en acties zijn gezet en gedaan om de kwaliteit van leven van kankerpatiƫnten beter te maken. Dit kan op het vlak van Werk en Kanker zijn (mijn onderwerp), maar ook op vroege opsporing of de late gevolgen van kanker.

Ik had mij ingeschreven voor 2 sessies. Werk en kanker, natuurlijk, en samenwerken. Er was ook een plenaire sessie met fijne sprekers!

Wat ik vooral heb ontdekt, wat ik eigenlijk wel wist, is dat we allemaal hetzelfde doel hebben. Namelijk de kwaliteit van leven verbeteren van kankerpatiƫnten en van mensen herstellend hiervan. Want ondanks dat 1 op de 2 mensen kanker krijgt, genezen er meer mensen van kanker als dat ze er niet van genezen. Dat is iets wat de afgelopen jaren heel veel aandacht heeft gekregen en wat absoluut zijn vruchten heeft afgeworpen.

Wat ik ook heb ontdekt is dat er hele mooie kleinere initiatieven en stichtingen zijn met bevlogen mensen. En waarvan ik zelf ook allemaal de waarde zie! Ik heb mensen gesproken van kanker.nl, van Olijf.nl, van Buddyzorg.nl, van kazam.nl en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal hun eigen expertise en allemaal hoognodig!

Helaas worden ze niet allemaal gesteund door het KWF. Daar mag dan nog absoluut een stap in gemaakt worden.

Bedankt Nederlands Kanker Collectief voor deze mooie leerzame dag!!

Meer

ADHD

ADHD? Dan ben je toch altijd zo druk?

ADHD: Meer dan de afkorting doet vermoeden ADHD – een afkorting die bijna iedereen wel bekend in de oren klinkt. Het staat voor Attention Deficit

Brenda Stelpstra | Luzacware 36, 8014 PG Zwolle | 06-52004275 | info@bvassist.com | KVK 73568368 | Btw: NL001436564B30 | Powered by Themeglory